reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Kraków
9.5°C
wschód słońca: 06:36
zachód słońca: 18:24
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Krakowie

kiedy
2025-09-29 11:00
miejsce
Muzeum Banksy, Kraków, Ul. Berka...
wstęp biletowany
kiedy
2025-09-29 17:30
miejsce
Teatr Bagatela, Kraków, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2025-09-29 18:00
miejsce
Kościół OO. Bernardynów, Kraków,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-09-29 19:00
miejsce
Klub Akademicki Arka, Kraków,...
wstęp biletowany